Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια από κτίσεως του Ιερού Νού Αγίου Γεωργίου Σιτοχωρίου

Με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, κατά την λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων, ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο των λα­τρευτι­κών εκδηλώσεων  από κτίσεως του Ιερού Νού Αγίου Γεωργίου Σιτοχωρίου.



Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων όλες αυτές τις ημέρες υπήρξε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου (το Σιτοχώρι διαθέτει και ναό αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο), στον οποίο φιλοξενήθηκε επί δεκαήμερο τμήμα Τμίου Ξύλου, το οποίο συγκέντρωσε χιλιάδες προσκυνητές.
Στην διπλή εορτή, του Ναού και του Τιμίου Ξύλου, το εκκλησίασμα είχε τη χαρά και την τιμή να συνεορτάσει μαζίμε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη του, ο οποίος ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και με τον θεολογικό και πνευματικό του λόγο εκόσμησε την πανήγυρη.
Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμα και το νέο ιερέα πατέρα Αθανάσιο για το έργο που κάνει στην ενορία του Σιτοχωρίου, τον συνεχάρη και τον τίμησε με την χειροτονία του σε Οικονόμο της εκκλησίας.
Ήταν όλοι εκεί.
Ο Δήμαρχος Δημ. Καλαϊτζής, οι Αντιδήμαρχοι Δημ. Σταυρίδης, Δημ. Γιαννακίδης και Κων. Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος του χωριού Κων. Κυριακούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθαν. Μασλαρινός, o πρώην Διευθυντής του Γυμνασίου Σιτοχωρίου Στ. Θεοδωρής, ο κεντρικός ομιλητής της διάλεξης για την ιστορία του Ναού Μιχ. Ζαφειρίου, ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος Νιγρίτας της Εθνικής Τράπεζας Αντ. Μπιζεργιανίδης, ο Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου από το χωριό, τη Θεσσαλονίκη και το Νομό Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου