Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Όλοι μαζί...

Συνάντηση όλων των φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου πρώην Δήμου Αχινού "Η Σάρισσα", στο Σιτοχώρι. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας, η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αχινού, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Σιτοχωρίου, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "η Σάρισσα" και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης.

Μετά από δίωρη συζήτηση. στην οποία επικράτησε πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας από όλους τους παρευρισκόμενους, αποφασίστηκε να δράσουν όλοι μαζί για την επιτυχία των στόχων που ετέθησαν και οι οποίοι επιγραμματικά και με σειρά δράσης μπορούμε να πούμε πως είναι οι εξής:
- Σχηματίζεται 5μελής επιτροπή μουσείου, με σκοπό τη συγκέντρωση πραγμάτων και εκτέλεση εργασιών ώστε το Λαογραφικό Μουσείο Σιτοχωρίου να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τις ημέρες του Πάσχα και της [πανήγυρης του Αγίου Γεωργίου.
- Στήριξη και ενίσχυση των εκδηλώσεων, κατά χρονολογική σειρά:
1)  Χορός Συλλόγου Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, Κυριακή μεσημέρι, 10 Φεβρουαρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη.
2)  Αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου : "Χελιδονίσματα", την 1η Μαρτίου.
3)  Χορός Συλλόγου Γυναικών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ημέρα της γυναίκας.
4)  Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013.
5)  Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου, 1η και 2η ημέρα του Πάσχα.

Κλείνοντας, όλοι συμφώνησαν πως ο εθελοντισμός είναι ανοικτός σε όλους και πως όποιος θέλει να προσφέρει λίγο από το χρόνο του, ώστε να βοηθήσει στα τεκταινόμενα του χωριού είναι φυσικά ευπρόσδεκτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου