Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Γιορτή της Μητέρας. Η πρώτη μητέρα του 2013 από το Σιτοχώρι

Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας". Ήταν γιορτή της Άνοιξης, όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή μεταβλήθηκε προς τιμή της "Μητέρας Εκκλησίας" αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν. Έτσι ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία. Παραδοσιακά δώρα όπως τα λουλούδια, τα φυτά ή οι σοκολάτες προσφέρονται στη Γιορτή της μητέρας.
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή Ημέρα της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Γιορτή της Μητέρας και στο Σιτοχώρι.
Για να τιμήσει λοιπόν τη Μητέρα, ο Σύλλογος Γυναικών Σιτοχωρίου, διοργάνωσε απογευματινή συνάντηση, σε γνωστό μαγαζί του χωριού, όπου σχεδόν, όλες οι μητέρες του χωριού αντάλλαξαν προσωπικές εμπειρίες που έχουν βιώσει ως μάνες.

Η πρώτη μητέρα του 2013 είναι από το Σιτοχώρι
Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι η πρώτη μητέρα για το νομό Σερρών το 2013 είναι από το Σιτοχώρι;
Την πληροφορία μας την έδωσε η ίδια και σας τη μεταφέρουμε, αφού αυτό για το χωριό μας, εκτός από είδηση είναι και σημάδι καλής τύχης.
Πρόκειται για τη μικρότερη κόρη του (+) Δημητρίου (Μίμη) Γούναρη και της Αντωνίας, την Αθανασία, η οποία είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Δημητρίου και ζουν στην Τριάδα Σερρών.
Ο Γεώργιος και η Αθανασία έχουν δύο κόρες και έναν γιό. Να πως μας το περιγράφει η ίδια: "Ο τοκετός ξεκίνησε στις 1/1/2013 και ώρα 4:30 το πρωί στις 5:30 έγινε εισαγωγή στην Α' μαιευτική στο νοσοκομείο Σερρών μετά από 5 ώρες περίπου ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι που ζύγιζε 2680 κιλά δηλ στις 9:50 είναι το τρίτο παιδάκι μας οικογένειας καθώς έχει μεγαλύτερες αδερφές ηλικίας 15 και 13 ετών..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου