Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πανηγύρισε το Σιτοχώρι Σερρών


Το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Απριλίου 2017, πανηγύρισε το Σιτοχώρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. από τη Νιγρίτα, 38 χλμ. από τις Σέρρες και 80 χλμ. (μέσω Σοχού) από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Βισαλτίας που αποτελεί το κέντρο των γύρω από αυτήν χωριών. Μάλιστα, μέχρι πρότινος ήταν η Πρωτεύουσα του Δήμου Αχινού.
Οι κάτοικοι του Σιτοχωρίου είναι όλοι αυτόχθονες ως προς την καταγωγή τους και η μεγαλύτερη μερίδα απ' αυτούς ασχολούνται με τη γεωργία.
Ωστόσο δεν είναι όλοι οι κάτοικοι αγρότες, αλλά εξασκούν και διάφορα άλλα επαγγέλματα: υπάρχουν αρκετοί τεχνίτες, υπάλληλοι, καταστηματάρχες κι ανάμεσα τους και πάνω από 300 μορφωμένοι που τελείωσαν κάποια ανώτερη ή ανώτατη σχολή. Πρέπει ν' αναφέρουμε πως στο Σιτοχώρι λειτουργούν φαρμακείο και ιατρείο. Προσπάθειες για τη διάσωση και την αναβάθμιση του Σιτοχωρίου καταβάλλει το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και φυσικά οι απανταχού Σιτοχωρίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου