Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ετσι Παραδοσιακά επιμένουμε εμεις που μείναμε στο Σιτοχωρι!!!!!



Ευχαριστούμε την κα Μπούλα Μαϊμουνούδη - Θεοδωρή για τον τίτλο και το βίντεο, τον Αντιδήμαρχο Νάσιο Κουντουρά για τις φωτογραφίες και το Μίμη Κούκο για τη φωτογραφία και το κείμενο. Και του χρόνου με υγεία και περισσότεροι!



Θεοφάνεια στο Σιτοχωρι.

Τηρήσαμε και φέτος το έθιμο της ρίψης του σταυρού στο σιντριβάνι της πλατείας του χωριού μας. Τρεις νεαροί Σιτοχωρίτες βούτηξαν στα παγωμένα νερά του σιντριβανιού για να πιάσουν το σταυρό. Ο νεαρός που έπιασε το σταυρό ήταν ο Τζίμης ο Γκέγκας.
Η ημέρα ήταν υπέροχη και όλο το χωριό παραβρέθηκε στον αγιασμό και αντάλλαξε ευχές για καλή φώτιση και καλή χρονιά.
Το χριστιανικό δόγμα λέει ότι Χριστός βαφτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Την στιγμή της βαπτίσεως κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό την μορφή περιστεράς και ακούσθηκε η φωνή του Θεού "Ούτος εστί ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα". Με την βάπτιση του Χριστού ο κόσμος εφωτίσθη. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πολλοί σήμερα ηγέτες αυτού του κόσμου δεν είναι πεφωτισμένοι δυστυχώς. Ευχή όλων μας είναι το πνεύμα που φώτισε τον Χριστό να φωτίσει και το μυαλό και την καρδιά των δυνατών του κόσμου για να γίνει ο κόσμος καλύτερος πιο δίκαιος χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχεια, χωρίς μισαλλοδοξία, με ειρήνη, πιο πολύ αγάπη και ανθρωπιά. Να φωτίσει τους δικούς μας πολιτικούς να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα μας απαλλάξει από τα μνημόνια τις επιτροπείες και τα αβάσταχτα φορολογικά βάρη.
Καλή φώτιση! Καλή Χρονιά!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου