Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Λαογραφικό μουσείο Σιτοχωρίου

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό το μεγάλο πανηγύρι του χωριού. Πέρυσι, οι ιερείς του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου μας είχαν επιφυλάξει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, όταν μετά από δικές τους πρωτοβουλίες ο συγχωριανός μας εκπαιδευτικός  Ζαφειρίου Μιχαήλ του Αγγέλου (του παπά-Οικονόμου, που θα θυμούνται οι παλιότεροι) μας παρουσίασε μια υπέροχη εργασία με την ιστορία του Ναού και της γύρω περιοχής.

Φέτος το πανηγύρι θα έχει άλλη μια έκπληξη.
Αν όλα πάνε καλά, το Λαογραφικό Μουσείο Σιτοχωρίου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και αγκαλιάστηκε από όλους τους Σιτοχωρινούς, θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Μπαίνουν οι τελευταίες "πινελιές" και Θεού θέλοντος, με την βοήθεια του Αγίου Γεωργίου θα εγκαινιασθεί την ημέρα της γιορτής Του.
Οι υπεύθυνοι έχουν κάνει πολύ και καταπληκτική δουλειά και η ώρα που όλοι θα καμαρώνουμε άλλο ένα "κόσμημα" του χωριού φτάνει.
Όσοι θέλουν να συμβάλλουν δίνοντας παλιά αντικείμενα, τα οποία θα καταγραφούν και πάντα θα τους ανήκουν, για να εκτεθούν στο μουσείο μπορούν να τα παραδώσουν: στον Πρόεδρο του χωριού Κωνσταντίνο Κυριακούδη, στην Αντιδήμαρχο Λεμονιά Δεληκωνσταντά, στο Σύλλογο Γυναικών Σιτοχωρίου ή στο Σύλλογο Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου