Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία στο Σιτοχώρι


Ο Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για αίμα των πολιτών πραγματοποίησε με επιτυχία μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία, την 32η, και αυτή τη φορά στο Δημοτικό Σχολείο Σιτοχωρίου, με σύνθημα: «Αίμα… δώρο ζωής, αξίζει τα πάντα… δεν κοστίζει τίποτα».

Η εθελοντική αιμοδοσία, που εδώ και χρόνια αποτελεί θεσμό για το Σιτοχώρι, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, με τη συμμετοχή αρκετών αιμοδοτών αλλά και νέων παιδιών.
Στόχος του Συλλόγου είναι η αναβάθμιση της κοινωνικής αλληλεγγύης , της κοινωνικής συνοχής, αλλά και εν προκειμένω με την εθελοντική αιμοδοσία, στόχος είναι να καλυφθούν στο μεγαλύτερο βαθμό οι μεγάλες ανάγκες για αίμα, σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας.
Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός ότι το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την πιο σημαντική πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής.



Για όλη την διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γ.Ν. Σερρών, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή του κ. Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη και ειδικότερα τους ανθρώπους του τμήματος αιμοδοσίας, χωρίς  τη συμπαράσταση των οποίων καμία αιμοδοσία δεν θα πραγματοποιούνταν. 
Επίσης να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών και τη Διεύθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σιτοχωρίου για την παραχώρηση της σχολικής μονάδας την ημέρα της αιμοδοσίας.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους τους αιμοδότες που με ευχάριστη διάθεση σπεύδουν, εδώ και 32 χρόνια, να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου