Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

"Ντοκιμαντέρ για όλους" από τον Χρήστο Καρακέπελη

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων δημιουργικού ντοκιμαντέρ στο Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την περίοδο 2014- 2015, ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακέπελης και μια ομάδα έμπειρων συναδέλφων του καθοδηγούν έναν δεύτερο σεμιναριακό κύκλο δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Το σεμινάριο,όπως μας πληροφορεί ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης, θα ασχοληθεί με όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας μεσαίου μήκους και θα πλαισιωθεί από ένα επιτελείο επαγγελματιών διδασκόντων όλων των ειδικοτήτων. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν επισκέψεις στα συνεργαζόμενα studio ήχου και εικόνας.
 
Γεννημένος στις Σέρρες το 1962 ο Καρακέπελης σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου.  Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στησχολή Σταυράκου.Αμέσως μετά τις σπουδές του, από το 1989 και για 6 χρόνια εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας Stefi συμμετέχοντας σε όλο το φάσμα των παραγωγών της για τη διαφήμιση, την τηλεόραση και το σινεμά. Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μικρού μήκους ενώ έχει δουλέψει στη διαφήμιση για πολλά χρόνια σκηνοθετώντας διαφημιστικά. Έχει γράψει σενάρια γιαντοκιμαντέρ και σκηνοθέτησε σειρές ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση. Το 2000 ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «Το σπίτι του Κάιν». Το καλοκαίρι του 2007 ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Πρώτη ύλη». Η "Πρώτη Ύλη" ολοκληρώθηκε το 2011 και προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ. Πρεμιέρα στις αίθουσες έκανε το Μάρτιο του 2012
Ενδεικτική Φιλμογραφία
Κινηματογράφος:
"Πρώτη Ύλη", ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011
"Το σπίτι του Κάιν", ντοκιμαντέρ παραγωγής 2001
Τηλεόραση:
α. για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ
Ως συνεργάτης του ΣΚΑΪ από το 2006 έως το 2014  σκηνοθέτησε θεματικά ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ με θεματικό άξονα τις  παγκόσμιες  πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην αιχμή της  διεθνούς  επικαιρότητας. «Λίβανος – Η εμπόλεμη Ριβιέρα»
«Ιράν –Το τελευταίο οχυρό»
«Αφγανιστάν – Το ταξίδι της επιστροφής»
«Κίνα- Το ξύπνημα του Δράκου»
Τη σειρά εκπομπών – ντοκιμαντέρ  «Ιnfo War» του Άρη Χατζηστεφάνου με ενδεικτικά επεισόδια:
« Ελέω Θεού Προεδρία-Τα μπλουζ της σκόνης» Μια έρευνα για το ρόλο της θρησκείας στην εκλογή προέδρου στις Η.Π.Α και ένα παράλληλο οδοιπορικό στην τύχη των κοινωνικά απροστάτευτων πολιτών της υπερδύναμης που, από τα «Σταφύλια της Οργής» ως τον τυφώνα Κατρίνα, μαρτυρούν το σκοτεινό πρόσωπο της Αμερικής
«Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη»   Ένα χρονικό της καθημερινής ζωής στα  κατεχόμενα
https://www.youtube.com/watch?v=wN9jWk04E_U
«Η Δημοκρατία της μπανάνας»   Οι δικτατορίες στις χώρες της Λατινικής Αμερικής
«Μικρά Πραξικοπήματα μεταξύ φίλων»   Η εφαρμοσμένη πολιτική στην περίπτωση Πακιστάν
«Στη χώρα των κοινών ανθρώπων» Ο ταξικός τουρισμός στη Γηραιά Αλβιόνα
Μέρος Πρώτο: Η Μηχανή Του Τρόμου
Παρακολουθούμε το ρόλο των διεθνών μέσων ενημέρωσης στη δημιουργία συναισθημάτων φόβου στον πληθυσμό. Τους ψεύτικους συναγερμούς ασφαλείας και τους ανύπαρκτους κίνδυνους που προβάλλονται από τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και κυβερνήσεις της Δύσης σε ένα σκηνικό διαρκούς τρομολαγνίας.
 
Τα 26 μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 12:00 - 16:00 με την υποστήριξη της σχαλής φωτογραφίας Leica. Από τις 22 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016.
 
TV Control Center
Kύπρου 91A και Σικίνου 35A, Κυψέλη
213 00 40 496

Πηγή: serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου