Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι «Οχθες» του Παναγιώτη Καρκανεβάτου χρηματοδοτούνται από το Eurimages




Με το ποσό των 190.000€ χρηματοδοτείται η νέα ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου «Οχθες», μετά τη νέα συνάντηση του Eurimages που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) αντιπροσώπευσε ο Αλέξης Γρίβας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέρος της ταινίας θα φυριστεί και στο Νομό Σερρών


Η τελευταία συνεδρίαση του Eurimages που πραγματοποιήθηε από τις 17 έως 22 Ιουνίου στην Μασσαλία έφερε καλά νέα για μία ελληνική παραγωγή: το σχέδιο της νέας ταινίας του Παναγιώτη Καρκανεβάτου «Οχθες», συμπαραγωγή με Γερμανία, Τουρκία και Ελβετία, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 190.000€.
Ο Αλέξης Γρίβας, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικότερα στο Eurimages, μοιάζει να έχει την απαραίτητη πειθώ, καθώς στην τρίτη του συνεδρίαση με την καινούργια του ιδιότητα κατάφερε μία ακόμα επιτυχία (στις προηγούμενες εγκρίθηκαν οι ταινίες «Ξενία» του Πάνου Χ. Κούτρα, ο «Εξαδάκτυλος» του Γιάννη Οικονομίδη, το «I Am Not Him» του Ταϊφούν Περσελιμόγλου και το «Modris» του πρωτοεμφανιζόμενου Γιούρις Κουρσιέτις).
Οι «Οχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου, σημειώνουν την επιστροφή του σκηνοθέτη μετά τα «Καλά Κρυμμένα Μυστικά: Αθανασία», και μιλούν για την μεταναστευτική κρίση των ημερών μας - όπου η Ανατολή αιμορραγεί πρόσφυγες στη σύγχρονη Δύση - μέσα από μία ερωτική ιστορία.
Σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη:
«Ενα ποτάμι σύνορο Ανατολής - Δύσης. Στην όχθη ένα φονικό ναρκοπέδιο. Ενας ναρκαλιευτής σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο. Καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη. Μια νέα γυναίκα περνάει από το ποτάμι κάποιες σκοτεινές νύχτες τα παιδιά των εξαθλιωμένων, που έρχονται από την Ανατολή με το όνειρο της Ευρώπης. Η γυναίκα, άθυρμα της μοίρας, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Συχνά ο κόσμος της αγάπης νικιέται αλλά δεν καταστρέφεται, μόνο μετοικεί σε άλλες όχθες. Η αγάπη, που όντως είναι, βεβαιώνει ότι αυτή είναι η αρχή, το αίτιο και ο τρόπος και πως τέλος δεν υπάρχει.»
Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Ελενα Μαυρίδου και Χρήστος Πασσαλής και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή των Σερρών και στην Κων/πολη, ξεκινώντας από τις αρχές φθινοπώρου και ολοκληρώνοντας στο τέλος του χειμώνα με συνολική διάρκεια εννέα εβδομάδων.
Από την ελληνική πλευρά η παραγωγή είναι της Vergi Film Productions, η Γερμανία μπαίνει με την Vidicom Media+Co KG του Peter Bardehle, τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Arte και του γερμανικού ΖDF, η Τουρκία με την Taksi Productions του Mahmut Ozden, και η Ελβετία με την Cobra Film της Valerie Fischer.
Η ταινία έχει επίσης την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ., (το μεγάλο ερωτηματικό) της ΕΡΤ, της Graal, του προγράμματος Media της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του See/Cinema Network, όπως και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι «Οχθες» έχουν εξασφαλίσει διανομή σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην παραγωγή. Στην Ελλάδα και την Κύπρο η ταινία θα βγει στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Πηγή: flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου